Gå til innhold

Statsministeren inviterer bloggere

04/03/2010

regjeringen.no forteller statsminister Jens Stoltenberg at de lytter til pågående debatter om Samarbeid for arbeid. Vi er mange som engasjerer oss på hver våre måter og fra hvert vårt ståsted. At både næringsminister Trond Giske og statsministeren begge går bredt ut og engasjerer oss «på gründergølvet»- det synes jeg er flott! Jeg ble helt lattermild da telefonen fra statsministerenskontor kom i går, for aller først trodde jeg det var noen som tullet kraftig med meg. Noen som vet at jeg er både passe lettlurt og kraftig engasjert i det jeg bryr meg om.


Jeg innrømmer at jeg ikke ante at min sutrende, personlige og følelsesladede bloggpost: «Nå slår jeg grunderglorien i bordet« om egne erfaringer skulle være noe av det som gjorde at nettopp jeg fikk muligheten til å komme med mine innspill til selveste Jens. Faktisk så hadde jeg uken før, tenkt at nå jeg slette den bloggposten. For jeg liker ikke å være eller bli minnet på at jeg også kan være bitter, selvsentrert og vonbråten – og nettopp det vitner jo den bloggposten meg veldig på.


Jeg prøver å følge med på nettet i «alle kanaler», og fikk svært overrasket en epost som fortalte meg at gründerglorien lå på regjeringens nettside, og plutselig tok Kvinnovasjon og andre lignende steder kontakt med meg. Jeg besvarte spørsmål fra Liv Signe Navarsete og jeg opprettet denne bloggen. For på den andre bloggen ligger tross alt mye fryd og latter også, for jeg er også opptatt av masse annet enn entreprenørskap også. Alt henger liksom sammen med alt.


Så nå sitter jeg på bondelandet og skal ta bussen inn til Statsministerens kontor i morgen tidlig. Har akkurat lest e-posten fra Åse Solberg, kommunikasjonsrådgiver og nettredaktør ved statsministerens kontor. Jeg forbereder mine minutter så godt jeg kan. En ting er hva jeg føler jeg får respons på, hva jeg selv oppfatter som det DU og andre kunne ha lyst til å bidra med i samarbeidforalle og hva jeg selv mener jeg kan bidra med.

Håper at det finnes mange der ute som vil bidra, og lover deg å fortelle om denne bloggposten til ham – slik at statsminsiteren kan få dine innspill også. Alle skal med, vet du:)

Har DU noe du vil statsministeren skal vite eller at jeg forteller videre om?


Takk for at du leste akkurat denne bloggposten, og vær så snill og legg igjen en kommentar dersom du vil bidra i dialogen. Det er lov til å legge inn anonymt. Ønsker du å sende sms, ringe eller sende meg en epost? Send «CELINE» til 1933 – og du får mitt visittkort gratis på din mobil. Der er alle adresser.

9 kommentarer leave one →
  1. barelysunday permalink
    04/03/2010 14:39

    Jeg synes du skulle si at det var et feilgrep å øke kravet til aksjekapital for selskaper til 100.000 NOK. Det gjør at mange ikke har midler til å etablere bedrifter med selskapsformer som gir arbeidstakerne gode og trygge arbeidsforhold i ryddige former, og gjør det lett å ansette flere. Og det går særlig ut over kvinnelige etablerere, som har elendige sosiale rettigheter om de feks. blir gravide, dersom de driver enkeltforetak (som er alternativet om man ikke har mye startkapital, men en god idé basert på salg av tjenester). Og det gjør at folk i stedet etablerer NUF, som er en rotete og uoversiktlig organisasjonsform, som inviterer til skatteunndragelse, og at denne utviklingen har ført til at mange blir lurt av diverse konsulentselskaper som profiterer på å opptre på vegne av den som vil etablere NUF. Dette har dannet grobunn for en helt ny useriøs bransje i det norske markedet.

    • 04/03/2010 15:09

      Hei:)
      Dette bringer jeg med stort engasjement videre. Her var det mange fornuftige innspill. Jeg er svært enig i spesielt tilretteleggingen for kvinnelige gründere, som antakeligvis har et større reellt behov for at aksjekapitalen reduseres kraftig. Det har fått mange, og som du beskriver, uante og antakeligvis uønskede konsekvenser i form av NUF og lav terskel for muligheter til skatteunndragelser. Det kan umulig ha vært intensjonen. Takk for kloke ord!

  2. 04/03/2010 15:51

    Hei og gratulerer med muligheten Celine!!! Slike jenter vil gode Norge ha! Mitt tankekors er Innovasjon Norges fokus for tiden som er internasjonalisering og vekst. Mange næringer jenter starter har realtivt lite potensiale akkurat på dette. Selv om det er et sterkt fokus på kvinner i deres handlingsprogrammer så skremmes mange av kravet om et stort vekstpotensiale. Hva er vekst egentlig? Er det å skape gode lokale arbeidsplasser, ha et nøkternt ambisjonsnivå og kjøre gammel bil? Eller er det å sysselsette mange med mye gjeld og kjøre fancy bil?? Regjeringen bør ha en klar mening om hva de mener vekst er… det er samfunnsøkonomisk viktig både i forhold til kjønnsutfordringer og distriktspolitikk.
    Videre er det viktig at man som enkeltpersondrifter har samme rettigheter som andre når det gjelder trygdepoeng, trygderettigheter, rettigheter i forhold til NAV arbeid etc. Fort å komme i en «suppe» her om virksomheten ikke går som planlagt.
    Det neste er gårdsbaserte tilleggsnæringer som er viktig for et bærekraftig landbruk og hvor vi kan stimulere til lokal mat (gjerne økologisk), lokale opplevelser (turisme), lokale omsorgstilbud (inn på tunet), håndtverk m.m.Her må midler øremerkes både innenfor innovasjon Norges system samt kommunen som kjøper av div. tjenester. Er redd umulige krav til etablering vil bli satt, eller at kommunen ikke tar seg råd eller forplikter seg til å kjøpe gode tjenester om ikke midlene er øremerket.
    Skal vi ha unge folk til å ta arven videre innen landbruk spesielt her hvor det er små bruk så må det ligge tilrette for tilleggsnæringer.
    tilsist – for mye papirer og krav som nyetablert… mange lar seg skremme av alle disse skjemaene,forretningsplanene, næringsoppgaver m.m. mye av dette er ikke tilpasset andre næringer enn større produksjonsbedrifter.
    Kan du bruke noe av dette er det fint. Som du vet har jeg vært på begge sider av gjerdet som grunderrådgiver og som grunder så noe erfaring får man jo etterhvert. Ønsker deg masse lykke til og jeg synest du er knalltøff!!!

  3. 04/03/2010 17:38

    Hvorfor finnes det ikke lærlingeplasser i søm ( Klær, sko osv) i Norge?
    Det finnes i privat regi i Oslo, de gjør en fremragende jobb, men det finnes ikke ellers i landet.
    Trenger seriøst å ta tak i dette, det handler ikke bare om Design!
    Brennesleklær i egen regi, slik det var under krigen i Norge!!!
    Alt er gått i glemmeboka.

  4. 04/03/2010 21:37

    Gratulerer Sjefsengel Celine! Utrolig godt gjort, -å skrive så bra, innvolvere seg nok, og dermed bli så synlig der «makten er».
    Ok. Dette blir et kort og uredigert innspill, med gjennomtenkt budskap, men ikke tid til «finpuss» og gjennomtenkte formuleringer, pga to syke små. Følte bare at MÅTTE rekke å skrive noe om dette i løpet av dagen, som nærmer seg slutten.

    Jeg brenner for å få flest mulig tilbake til jobb igjen, om de har vært borte grunnet rus, kriminalitet, sykdom, skade etc. Har vokst opp med 100% invalid far, som ikke klarte å komme i jobb igjen. Dessverre for ham, dessverre for familien, dessverre for samfunnet.
    Og jeg jobber selv hardt, for å bidra både til samfunn og egen inntekt. Det jeg etterlyser voldsomt, er et vedtak som kan fange opp gründere som vil og kan, men som etter oppstart av liten bedrift (som gjerne vil vokse seg stor) får kronisk syke/skadede barn, og derfor blir ufrivillig borte fra arbeid, inntekt og kundepleie.

    Det satses friskt på gründere i Norge i dag, og spesielt på kvinnelige gründere. Vi er to stykker som driver for oss selv, i ulike bransjer. En mor og en far, som driver hvert sitt lille foretak, og som begge har både evne og vilje til å vokse. Vi vil ha AS, ansatte, økt omsetning etc. Og vi kan, vi vet vi kan få til noe for flere enn oss selv. Om bare…

    Utfordringen er når barna vi fikk, trenger mer pleie enn et par dager borte fra jobb i ny og ne. Vi har opplevd uforholdsmessig mange vinternetter grunnet sykehusinnleggelser, kolikk, ulykker, sykdom hos våre to barn (nå drøyt ett og tre år gamle). Minsten kunne ikke gått i barnehagen, om vi så hadde fått plassen vi venter på, grunnet sykdom og skade. Den eldste har vært borte opptil ti uker i slengen. De siste fire månedene har vi hatt pasient på fulltid og døgndrift, mens vi begge trenger å levere til kunder. Og ønsker å jobbe! Vi vil ikke være NAV`ere om ikke vi må. Nå har vi, to foreldre, til sammen mistet 6 måneders inntekt de siste 4 måneder – og enda verre; vi mister kunder, som vi lever av, og som veldig gjerne vil bruke oss. De har ikke tid til å vente. Vi synes vi har hatt det knallhardt, en eneste lang vinternatt jobbmessig, siden vi ble foreldre. Men vi elsker jobbene våre, i tillegg til barna. Hva da, med dem som får barn som er enda mer syke/skadede/pleietrengende? Skal ikke de få lov til å drive for seg selv…?

    Hva kan vi gjøre for at andre ikke skal oppleve liknende/verre situasjon enn det vi føler på kroppen (og lommeboken)?
    Foreslår en egen sykelønnsordning for gründere med syke barn, gjerne delt i et par ulike modeller, avhengig av drift, størrelse og målsetting. Det vil ikke sikre oss kundene som vi mister, men det vil sikre lønn nok til å kunne fortsette driften, og ikke minst ha råd til å bygge opp igjen det tapte ved å gjenvinne kunder. Og vokse.

    Ja, vi har en ordning med pleiepenger i Norge. Den gjelder kun for den tiden man har ligget på sykehus med barnet. Hvis man får gjennomslag, og en sykehus-lege som vet hva pleiepenger er. Vi har gitt opp, på tross av langvarig sykehusopphold i høst (med totalt jobbfravær for begge).
    Det koster så mye tid/energi å få de pengene, at vi jobber heller hardt m bedriftene våre for å tjene inn. Men å, så nære det har vært, og er, at vi ønsker oss fast jobb pga syke barn!
    Som arbeidstaker har en rettigheter vi bare kan drømme om. Ja, vi kunne «tatt oss en sykemelding» selv. Men vi «tar oss» ikke sykemeldinger. Vi håper på at det snart kommer et nytt punkt på gründer-agendaen;
    Rettigheter for gründere med syke barn (og jeg mener ikke alle tre-dagers-sykene…).

    Fikk du noe ut av dette…? Raskt skrevet, ikke redigert. Spør meg, om du lurer! Og gi gjerne tilbakemelding. Vet ikke om budskapet kom klart frem en gang… ; )

    Lykke til på møtet!!

    Cecilie

  5. 09/03/2010 08:50

    Hei Celine og takk for et inspirerende og lærerikt møte på fredag forrige uke. Som politiker møter jeg ofte engasjerte mennesker, men det som var nytt for meg i dag var å treffe fem engasjerte mennesker som samtidig er profesjonelle brukere av sosiale medier i et møte der tema er bruk av nett og sosiale medier. Invitasjonen var en del Samarbeid for arbeid som handler om å få folk i arbeid, om hvordan man kan sikre en høy arbeidsstyrke og god bruk av arbeidskraften.
    Men samarbeid for arbeid handler også om dialog. Vi har invitert alle til å være med i dialogen om sykefravær, om hvordan vi skal forhindre frafall i videregående opplæring, om gründere og næringsutvikling og om at vi må sørge for en bærekraftig økonomi også i årene framover. Nettsted http://www.samarbeidforarbeid.no er knyttet til prosjektet og har som formål å spre kunnskap og legge til rette for debatt. I tillegg til redaksjonelt innhold hentes det frem innhold fra blogger og nettsamfunn. Men fordi vi har invitert til debatt, og det på mange måter er noe nytt for staten, så vil vi gjerne ha innspill også på selve dialogen. Det fikk jeg i dag!

    Jeg lærte mye, men jeg vet at jeg fortsatt kan og bør lære mye mer og jeg ble utfordret på mange ting jeg ikke kan så mye om. En av de viktige tingene som kom ut av møtet vårt var blant annet det du tok opp om at kompetanse om næringsliv og gründervirksomhet må inn i skolen og det offentlig, og jeg merket meg også forslaget ditt om en egen gründerportal.

    Takk for et godt møte. Vi skal følge med og delta i debatten framover.

    Jens Stoltenberg

    • 10/03/2010 13:03

      Hei Jens!
      Tusen takk til deg og dine medarbeidere også. Det var en stor glede og ikke minst flott mulighet du har gitt oss bloggere til å få presententere våre hjertesaker og ikke minst til å mene og si noe om hvordan vi mener regjeringen bruker sosiale medier nå og i fremtiden. De ulike prosessene dere har satt i gang, dialogene og alle dere engasjerer i samarbeidforarbeid er spennende og vil sikkert ende i gode tiltak og konstruktive program, reformer og/eller gi andre politiske muligheter for hvordan dere styrer moder Norge videre. Jeg er både stolt og glad for at jeg var en av de inviterte!

      Å få tilbakemelding om at du lærte noe og gir en bloggkommentar til meg, gjør meg kjempe fornøyd – og øker inspirasjonslysten til å delta i debatten på min måte videre. For jeg er fortsatt engasjert i å tenke ut innspill, se etter konkrete muligheter, engasjere andre rundt temaene: næringslivskrefter inn i skolen, næringslivsteori og praksis for elevene fra tidlig stadium og en grundig opplæring av ansatte (og elevene) i grunnkompetanse i data som verktøy og internett som kilde. Gründerportalen håper jeg virkelig lar seg gjennomføre av «noen» en vakker dag – for jeg tror det vil være av stor betydning i alle ledd i næringsutvikling, spesielt på mindre steder.

      Takk for muligheten og at jeg fikk presentert noe av det jeg brenner for! Hils Sindre Fossum Beyer, som også deltok klokt og engasjert sammen med deg:)

      Céline Thommesen
      -sjefsengel

  6. 10/03/2010 13:39

    Jeg er ny leser av denne bloggen, men kommer garantert tilbake.

    Som mor og gründer synes jeg du tar opp viktige tema. Å drive for seg selv fører helt klart med seg andre utfordringer enn å være ansatt og det å sjonglere morsrollen med gründerrollen er krevende – men samtidig ville jeg ikke byttet det bort for alt i verden. Balansegangen mellom jobb og familietid kan til tider være vanskelig – det er ikke lett å la mac’en ligge i fred på kveldstid når en egentlig burde slappe av og hente seg inn, og ofte sniker det seg inn både en og to, eller 5, timer med jobb før en plutselig innser at en burde vært i seng for lenge siden. Og så er det panikken for hva en skal gjøre når ungene blir syke (dette kjenner jeg kanskje ekstra mye på som aleneforsørger) og innrømmer at jeg ved flere tilfeller har vært den «egoistiske» mamma’n som sender poden i barnehagen før de obligatoriske 48 timene etter siste oppkast… rett og slett fordi det sto deadlines i kø. Dårlig samvittighet is my middle name – overfor ungen, barnehagen, kundene, min forretningspartner, kjæresten… Men så er det noe som gjør at det er verdt det da – følelsen av å «klare sjøl», av å lykkes, av å gjøre en god jobb og vite at dette her er jeg god på…

    Jeg synes vi gründermammaer bør gi hverandre et gedigent klapp på skuldra!

Trackbacks

  1. Før samtalen med statsministeren « sjefsengel

Legg igjen en kommentar